لوازم ورزشی

راهنمای خرید کفش اسکیت

راهنمای خرید کفش اسکیت

اسکیت یکی از پرطرفدارترین رشته‌های ورزشی در سنین مختلف است که اغلب به‌عنوان تفریحی مهیج یاد می‌شود. این ورزش مانند دیگر رشته‌های ورزشی، نیازمند تجهیزات مخصوص به‌ویژه کفش اسکیت است. راهنمای خرید اسکیت به افراد کمک می‌کند تا بتوانند کفشی مناسب خود را تهیه کنند.
داشتن یک جفت کفش اسکیت که به آن اسکیت این‌لاین نیز گفته می‌شود، به‌قدری اهمیت دارد که ممکن است یک خرید اشتباه، افراد را به‌کلی از ادامه‌دادن این رشته منصرف کند. بنابراین، شناخت کافی نسبت به این محصول تا حد زیادی آینده شما را در این رشته رقم خواهد زد.

اجزای تشکیل‌دهنده اسکیت

کفش اسکیت معمولا دارای اجزای مختلفی است که هرکدام نقش مهمی در راحتی و انجام حرکات مختلف دارند. بنابراین، لازم است به‌هنگام خرید، هریک از این اجزا را مورد بررسی قرار داد. در ادامه به‌معرفی اجزای تشکیل‌دهنده اسکیت می‌پردازیم.

کفش اسکیت یا بوت

یکی از مهم‌ترین اجزای تشکیل‌دهنده این محصول که در راهنمای خرید اسکیت باید به آن توجه شود، کفش یا بوت است. این قسمت که شامل کفی، جوراب داخل کفش، ضربه‌گیرهای پاشنه و کناره و همچنین تسمه‌ها می‌شود، می‌تواند از مواد مختلفی ساخته شود.
کفش اسکیت را براساس نوع بدنه آن به انواع هارد و سافت تقسیم می‌کنند. اسکیت با بدنه هارد معمولا از جنس پلاستیک فشرده بوده و دارای تحمل وزن بالایی است. کفش‌های با بدنه سافت به اسکیت‌هایی گفته می‌شود که بدنه‌ آنها از جنس پارچه بوده و به‌دلیل وزن پایینی که دارند، معمولا برای کودکان مورد استفاده قرار می‌گیرند.
البته لازم به‌ ذکر است که اسکیت‌ سافت و پارچه‌ای، به‌دلیل اینکه پا در آنها ممکن است کج شود، چندان مناسب نیستند و پیشنهاد می‌شود از اسکیت‌های با بدنه هارد که از جنس پلاستیک فشرده بوده و پا را به‌طور صاف نگه‌ می‌دارند، استفاده شود.

ساق یا کاف

ساق یا کاف به پوششی گفته می‌شود که از ساق پا در برابر ضربه محافظت می‌کند. این پوشش می‌تواند از جنس کامپوزیت، کربن یا انواع پلاستیک باشد. اسکیت‌سواران مبتدی بهتر است از اسکیت‌های دارای کاف‌های بلند که به ساق‌بلند معروف هستند، استفاده کنند. این نوع کاف‌ها محافظت بیشتری از پای فرد دارند.

چفت‌ها

با استفاده از چفت‌های کفش استیک می‌توان سایز کفش و میزان محکم‌بودن آن دور ساق پا را تنظیم کرد. این چفت‌ها به‌کمک بندهایی در نواحی ساق و مچ پا قرار می‌گیرند. معمولا در اغلب اسکیت‌ها، ضربه‌گیرهایی در قسمت کفی و کناری پا تعبیه می‌شود تا از پاشنه، کف و نواحی کناری پا و بدنه محصول در برابر ضربات فیزیکی محافظت ‌کنند.

تیغه یا فریم

فریم یا تیغه اسکیت به ناحیه‌ای از کفش گفته می‌شود که چرخ‌ها به آن متصل می‌شوند. فریم استحکام و ثبات چرخ‌های کفش را در یک راستا فراهم می‌کند. این تیغه‌ها براساس نوع و کاربرد بوت می‌توانند کربنی، کامپوزیتی یا از جنس فلزات باشند.
به‌هنگام خرید اسکیت باید در نظر داشته باشید که تیغه‌ها استحکام لازم را داشته باشند، در غیر این صورت ممکن است به‌راحتی در اثر ضرباتی که در حین پریدن به آن وارد می‌شود کج‌ شده و فرد را به زمین بیندازد.

چرخ‌ها

چرخ‌ها از دیگر قسمت‌های مهم کفش اسکیت هستند که معمولا 4 عدد بوده و از جنس پلی‌اورتان ساخته می‌شوند. اینکه چه نوع چرخی را برای کفش خود انتخاب کنیم، بستگی به محل مسابقه یا پیست مورد نظر که درون سالن یا فضای باز است، دارد. انتخاب چرخ متناسب با سطح مورد نظر به راحتی حرکت و کاهش اصطکاک آن با سطح کمک می‌کند.

اندازه

از دیگر مواردی که باید در راهنمای خرید اسکیت به آن اشاره شود، اندازه یا سایز است. از آنجایی که اندازه قطر چرخ که با واحد میلی‌متر مشخص می‌شود، بستگی به اندازه کفش دارد، باید با توجه به کاربرد متفاوت اسکیت و انتظار هر فرد انتخاب شود.
سایزی که برای افراد مبتدی پیشنهاد می‌شود، معمولا سایز 68 الی 80 ملی‌متر بوده که این اندازه در رشته‌های اسکیت سرعت بزرگتر است. چرخ‌های با اندازه کوچکتر برای رشته‌های اسکیت نمایشی و اگرسیو به‌کار برده می‌شوند تا فرد اجازه مانور بیشتری داشته باشد.

سختی کفش

سختی کفش به میزان مقاومت آن در برابر فرسایش و استهلاک گفته می‌شود. چنانچه ورزشکار قصد داشته باشد روی سطوح زبر مانند آسفالت اسکیت‌سواری کند، بهتر است از کفش‌هایی با سختی بالاتر کمک بگیرد. این مولفه را می‌توانید به‌صورت یک حرف اختصاری A و با عددی در کنار آن، روی چرخ‌ها پیدا کنید.

بلبرینگ

بلبرینگ به قسمتی از کفش گفته می‌شود که وظیفه چرخاندن چرخ‌ها را برعهده دارد. در قسمت میانی هر چرخ معمولا 2 بلبرینگ وجود دارد که بین آنها بوش قرار گرفته است. بلبرینگ‌ها را معمولا با شاخص ابک رتبه‌بندی می‌کنند. این شاخص نشان‌دهنده سرعت اسکیت است و افرادی که نیاز به سرعت بالاتری دارند، باید ابک بالاتری را تهیه کنند.

ترمز

ترمز از دیگر بخش‌های مهم اسکیت، به‌خصوص برای افراد مبتدی است که معمولا در انتهای تیغه اسکیت قرار می‌گیرد. جنس این بخش معمولا از پلی‌اورتان یا پلاستیک بوده که به‌میزانی که دارای بافت نرم‌تری باشد، کارآمدتر و سریع‌تر خواهد بود.

نکات مهم در راهنمای خرید اسکیت

خرید کفش اسکیت برای کودکان را می‌توان از دشوارترین انتخاب‌ها دانست. در کودکان احتمال به‌زمین‌خوردن بیش از دیگران است و به‌همین دلیل باید کفشی انتخاب شود که ایمنی و عملکرد خوبی داشته باشد.
  • سعی کنید اسکیتی را انتخاب کنید که یک سایز بزرگ‌تر یا حداقل هم‌سایز پای کودک شما باشد.
  • به‌همراه خریداری اسکیت، کلاه و لوازم ایمنی استاندارد نیز تهیه کنید.
  • اسکیتی را تهیه کنید که مورد تایید مربی و پیست ‌داران باشد.

جمع‌بندی

امروزه اسکیت‌سواری به یک تفریح و ورزش هیجان‌انگیز برای سنین مختلف تبدیل شده است. با وجود مدل‌ها و انواع مختلف این محصول، ممکن است انتخاب در نگاه اول اندکی دشوار به‌نظر برسد. استفاده از یک راهنمای خرید اسکیت می‌تواند به میزان زیادی به شما در خرید مناسب‌ترین کفش اسکیت کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *